Vegawagen Psyche, een sprookje in CoevordenVegawagen Psyche, een sprookje in Coevorden

Drenthe, 7 kilometer ten westen van Coevorden op het platteland... Wie bijzonder wil overnachten in een nostalgisch interieur vol creativiteit en met bovendien groen en weids uitzicht, is bij Vegawagen Psyche aan het juiste adres.
In deze vegetarische en vegan 'pipowagen' kom je helemaal tot rust. Hij is van alle gemakken voorzien. Zo is er een keukentje met kookoptie, wifi en vast internet, een terrasje aan de slootkant en zeer ruimte tuin voor de gasten, met fruitbomen en -struiken. Een apart badkamerwagentje staat op 10 meter afstand. Drenthe biedt alles voor de natuurliefhebber. Fietsen zijn bij de wagen te huur. Een 100% plantaardig ontbijt is mogelijk op verzoek.

Vegawagen Psyche, een sprookje in Coevorden, vegan b&bVegetarisch / vegan overnachten in Drenthe met rust en ruimte

Het aantal plekken in Nederland waar je kunt overnachten in een vegetarische of vegan accommodatie groeit gestaag, maar heel veel opties zijn er nog niet. Vegawagen Psyche is aangesloten bij Vegan Friendly. Dat betekent dat de wagen een vegan sfeer ademt. Van de gasten wordt verwacht dat zij in elk geval geen vlees en vis nuttigen in de wagen en op het terrein eromheen. Een verblijf in dit vegan tiny house – waar tweedehands meubels, gescheiden afval, en wifi die kan worden uitgezet, de voorwaarden scheppen voor een duurzame en mindful vakantie – heeft al vele gasten goed gedaan.

Vegawagen Psyche, een sprookje in Coevorden, vegan b en bPsyche, Louis Couperus en Bernard Reith

Psyche, een sprookje uit 1898 van de schrijver Louis Couperus, is het thema van de wagen. Dit heeft te maken met het feit dat de illustrator Bernard (Beb) Reith, die de tekeningen bij de Psyche-uitgave van 1927 verzorgde, oudoom is van de host van Vegawagen Psyche, Linda Heins. Het sprookje, vol symboliek en geschreven in verfijnde taal, kan in de accommodatie gelezen worden en zelfs aangeschaft in een nieuwe editie. Het houtsnijwerk in de wagen is gemaakt met de tekeningen uit het boek als voorbeeld. Ook ligt prinsesje Psyche uit te rusten op de zijkant van de wagen, moe van al haar belevenissen. Aldus is Vegawagen Psyche een paleisje voor de gasten. Psyche betekent van oorsprong 'ziel' alsook 'vlinder'.

––––––––––––––––––
Heb je geen partner en voel je niets voor een single-vakantie? Door je in te schrijven op Vegalove vind je wellicht jouw groene maatje die in is voor een vegan weekendje weg!

––––––––––––––––––

Vegawagen Psyche, een sprookje in Coevorden, vegan tiny houseAan Vegawagen Psyche is vier jaar gewerkt

In 2015 was Vegawagen Psyche een 'schaftkeet' van 7 meter lang, waar veel aan moest gebeuren. Na het verstevigen van de constructie en het verhelpen van ongemakken ontstonden langzamerhand de ideeën en uitwerking daarvan. De antieke achterdeuren werden geplaatst in een kopse kant. Daar moest een balkon bij komen, en een trapje naar het terras. De opstap bij de voordeur werd gemaakt. De kozijnen omgedraaid en de saaie luiken vervangen door leuke. Er kwam een eiken keuken met eigen tegelwerk en een stukje mozaïek. Houtsnijwerken naar de illustraties van Reith. Een heerlijk knus bed werd verhoogd met gouden (sprookjes)poten. Noem maar op, er is heel veel te ontdekken aan details en creatieve verzorging. Vegawagen Psyche ontving de eerste gasten eind augustus 2019.

Vegawagen Psyche, een sprookje in Coevorden, Drenthe veganOok Drenthe krijgt steeds meer vegetarische en vegan opties

Het is nog geen Randstad in Drenthe wat betreft vegetarische en vegan opties, maar het is toch wel een heel verschil met pakweg 15 jaar geleden, toen een stuk tofu of andere vleesvervanger in de gemiddelde supermarkt een uitzondering was. Inmiddels liggen de schappen vol met vlees- en zuivelvervangers en kijkt de horeca ook niet meer op van de vraag naar een vegetarisch of vegan menu.

––––––––––––––––––
Op zoek naar gelijkgestemden? Je vindt ze op Vegalove. Lees hier meer over deze groene datingsite.

––––––––––––––––––
 

Vegawagen Psyche, een sprookje in Coevorden, vegan overnachtingVegawagen Psyche boeken of reserveren?

Heel leuk als je zin hebt om te overnachten in de wagen! Het minimale aantal nachten is twee. De inmiddels honderden gasten die genoten van het verblijf kwamen voornamelijk uit Nederland, maar ook uit o.a. Duitsland, België, Frankrijk, Noorwegen. Zij verbleven tussen de 1 en 8 nachten. Hun reacties en recensies zijn hartverwarmend en de beoordelingen hoog, zowel op Airbnb (superhost) als Booking, én in de gastenmap :). Wie wil verblijven in de wagen, kan ook mailen (zie link hieronder). Er is genoeg ruimte in de agenda, omdat gasten steeds vaker kort van tevoren boeken. Houd je van bessen, dan is aan te raden om in juni of juli te komen. Houd je van pruimen, dan is augustus een betere keuze. De walnoten zijn te rapen vanaf oktober. Dieren zijn er altijd: veel vogels, en wie geluk heeft, krijgt een ree of eekhoorn te zien. Ook in de winter is het goed toeven; er is verwarming, en in bed een elektrische deken.

Contact met Vegawagen Psyche (e-mail)

Direct boeken via Airbnb

Facebook

Instagram

Ben jij begaan met klimaat, planeet, dieren, milieu en je eigen gezondheid? En wil jij daar ook op je vakantie rekening mee houden? In Vegawagen Psyche zul je je helemaal op je plek voelen, omarmd door creativiteit, aandacht, rust en ruimte. Een vegan en vegetarisch verblijf in een tiny house; prinsesheerlijk overnachten in het groene Drenthe! Je bent van harte welkom!

Vegawagen Psyche, een sprookje in Coevorden, vegetarische vakantie