Meer tips? Ga naar overzichtspagina Vega en vegan uitgaan in steden en provincies

Vegotel in Nederland, Italiƫ, Frankrijk en SchotlandVegan bed and breakfast in Nederland en Europa

De eerste keten van vegan hotels ter wereld! Het begon in 2019 met Vegotel Blije aan de Friese Waddenkust. Inmiddels zijn er meer dan 20 accommodaties in binnen- en buitenland aangesloten, waar gasten van harte welkom zijn voor overnachtingen met plantaardig ontbijt of volledige vegan verzorging. Bovendien is het mogelijk om te verblijven zonder wifi-straling.
Naast Nederland vind je Vegotels in Frankrijk, Italië en Schotland.

Vegotels Nederland

De locaties in Nederland – Blije en Schoonoord – hebben ieder hun eigen karakter en mogelijkheden. Op de website van Vegotel kun je per locatie zien wat door de host wordt aangeboden. Of er bijvoorbeeld fietsen / e-bikes kunnen worden gehuurd, er haal- of brengservice is, of er volpension mogelijk is, huisdieren worden geaccepteerd, en wat de faciliteiten zijn.
Wat je op beide adressen zult ervaren:
- een milieuvriendelijke vakantie
- rust, ruimte en groen
- 100% plantaardige / vegan verzorging: veelal is, naast ontbijt, half- en volpension mogelijk
- een omgeving vrij van wifi-straling
- een sfeer met zorg voor mens, dier en planeet
Dit zijn dan ook de pijlers van Vegotel, en ingrediënten voor een heerlijk verblijf!

––––––––––––––––––
Geen zin om als single op vakantie te gaan? Vind jouw groene maatje door je in te schrijven op Vegalove!

––––––––––––––––––
 

Een milieuvriendelijke vakantie

Steeds meer mensen zullen willen kiezen voor een vakantie die de aarde het minst belast en die toch, of juíst, heel erg goed voelt. Bij het kiezen van de accommodaties gaat Vegotel zorgvuldig te werk. Zo zul je minimaal een paar van de volgende zaken aantreffen:
- Milieuvriendelijke inrichting, bijvoorbeeld tweedehands meubels
- Biologische verzorgingsproducten
- Groene energie
- Afvalscheiding, en last but not least:
- 100% vegan eten en drinken. Voor het milieu levert een plantaardige lifestyle veruit de grootste besparing op aan broeikasgas, energie- en waterverbruik.

De beste vleesvervangers en zuivelvervangers

Het standaard ontbijt bij Vegotel is een 100% vegan variant van een gebruikelijk ontbijt, voorzien van de best mogelijke vlees- en zuivelopvolgers, naar wens glutenvrij. En als het kan met lokale, biologische producten. De hosts laten graag zien, ook aan vlees- en zuivelliefhebbers, dat het mogelijk is om heerlijk te eten zónder de negatieve effecten op het milieu en dierenwelzijn.

––––––––––––––––––
Op zoek naar gelijkgestemden? Je vindt ze op Vegalove. Lees hier meer over deze groene datingsite.

––––––––––––––––––
 

Hotels zonder wifi-straling

We worden steeds meer, steeds vaker en in sterkere mate blootgesteld aan electromagnetische straling. Het is een onzichtbaar web van verbindingen waarvan de schadelijke effecten niet te overzien zijn en gebagatelliseerd worden. Feit is dat veel mensen, zonder dat zij het weten, gezondheidsklachten ervaren door met name de huidige constante stroom wifi-signalen van computer en smartphone, en andere netwerken zoals 4G en aanstaande 5G. De vraag naar wifi-stralingvrije accommodaties neemt daarom toe.
Op alle Vegotel-locaties kan wifi, áls die er al is, op verzoek worden uitgezet.

Duurzaam overnachten in natuurvriendelijke vegetarische en vegan accommodaties, hotels en huisjes? Boek je vegan B&B, bed and breakfast, overnachting, verblijf, vakantie op www.vegotel.nl!
 

Meer tips? Ga naar overzichtspagina Vega en vegan uitgaan in steden en provincies