Green member... ben je in de gratis proefperiode en na een betaling (voor de duur van de gekozen periode).
Free member... ben je in de andere gevallen.

Alleen een Green member kan een bericht, like of vriendschapsverzoek sturen, chatten, of de matches en profielen nader bekijken.
Een Free member kan wel ontvangen, maar niet bekijken en versturen.
 

Onderstaande geldt alleen voor Green members:


Berichten / Inbox / Gesprekken
Je kunt iedereen een bericht sturen. Dit bericht vind je terug in je Inbox. Daar zie je de gesprekken die je voert met andere members.

Like
Je kunt iedereen een like sturen. Deze like vind je terug in je Inbox.

Vriendschapsverzoek
Een vriendschapsverzoek stuur je als je vrienden wilt worden. Je moet vrienden zijn om te chatten met iemand (voor berichten/gesprekken in je Inbox hoef je geen vrienden te zijn). Je kunt een vriendschap ook beëindigen.

Chat
Om te kunnen chatten, moet je eerst vrienden zijn.
- Chatten is iets anders dan berichten/gesprekken in de Inbox.
- Chatten kan momenteel alleen op desktop en laptop, of als je op je mobiel de desktopversie van Vegalove inschakelt.
- Chatten is 1 op 1, werkt sneller dan gesprekken en is makkelijker met meerdere chatvensters naast elkaar.
- Krijg je tijdens het chatten een melding dat de gebruiker is geblokkeerd, dan kan dat zowel betekenen dat de ander jou heeft geblokkeerd als dat de ander de vriendschap heeft beëindigd.

Match
De matchmaker matcht jouw profiel met dat van andere members. Momenteel wordt er wederzijds gematcht op geslacht, geslachtsvoorkeur en leeftijd. In een later stadium kunnen daar matchopties aan worden toegevoegd.
- Heb je zelf een aanpassing gedaan in je profiel? Dan ontvang je nieuwe matches, als die er zijn, binnen 4 uren. De matchmaker genereert de matches namelijk elke 4 uren.
- Hebben andere members een aanpassing gedaan in hun profiel? Dan ontvang je nieuwe matches, als die er zijn, 1x per dag ('s morgens vroeg).