13-12-2018
 

Recent is Vegalove gelanceerd; de datingsite voor iedereen met een groen hart. Vegalove heeft het Keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Én het Keurmerk Veilig Daten, waarbij 7 van de honderden datingsites zijn aangesloten.
 

Fris en overzichtelijk
Steeds meer mensen maken bewuste, duurzame keuzes. Het huis isoleren, minder plastic, meer biologisch. Het vaker kiezen voor plantaardige voeding is een van de meest effectieve manieren om de aarde en haar bewoners te helpen. En bovendien verrassend veelzijdig, kleurrijk, smakelijk en gezond.
Iedereen met een groenere lifestyle óf interesse daarin kan nu een maatje, partner of vrienden vinden op vegalove.nl, een nieuwe, frisse en overzichtelijke datingsite.
 

Boom doneren
Na de simpele inschrijving is er een vrijblijvende gratis proefperiode. Bij afname van een halfjaar of jaar Green membership doneert Vegalove een fruitboom aan Haïti, met certificaat op naam. Hiertoe is een samenwerking aangegaan met Stichting Plenty Food Nederland, die plantaardige ontwikkelingshulp biedt in plaats van dierlijke, omdat dit 5 tot 10 keer efficiënter is.
 

Samen groen is goud
Fruitboom, zinnig gesprek, geslaagde date of de ultieme match: het zijn bijdragen aan 'happy feelings' en een wereld 'full of green'. Precies waar Vegalove voor staat. Iedereen die zichzelf het beste gunt en begaan is met het welzijn van anderen, dieren en de planeet is welkom. Samen groen is goud! #createthemagic

--------
"Wij zien dat steeds meer webwinkels duurzaamheid omarmen. Dat er nu ook een datingsite is die zich puur richt op 'duurzaam daten', is een mooie ontwikkeling. We zijn trots en blij dat Vegalove zich bij ons en bij het Keurmerk Veilig Daten heeft aangesloten. Dat toont aan dat ze een betrouwbare partij zijn en de veiligheid van haar leden voorop hebben staan," zegt Ellen de Lange, adviseur duurzaamheid bij Thuiswinkel.org
--------
 

Cijfers
Het aantal singles groeit. In 2016 waren dat er 2,73 miljoen in Nederland. Van hen wil de helft een relatie. Een derde deel daarvan doet aan online dating. In 2003 leerde 1,7% van de samenwonenden elkaar kennen via de digitale snelweg; in 2013 was dit al 13% en de trend zet zich voort.
Bron: CBS cijfers in het tv-programma Stand van het Land, 4 april 2017 van WNL


Het aantal vegetariërs in Nederland wordt al jaren geschat op 5%; het aantal flexitariërs (mensen die minimaal 1x per week geen vlees eten) op 67%. Een vegan of plantbased lifestyle zit erg in de lift. 0,1% in 1996, en schattingen 0,26% in 2014, 0,59% in 2018.
Bron: Natuur en Milieu, en Wikipedia