Je bent hier: Je bent hier:
Boom


Creëer jij een wereld full of green? Word Green member!
Kies je voor een 4 maanden- of jaarmembership van respectievelijk €25,- of €50,-? Dan doneren wij een fruitboom t.w.v. €5,- aan Haïti via Stichting Plenty Food Nederland! Je ontvangt daarvan een certificaat op jouw naam. Zie ook Tarieven.


Stichting Plenty Food Nederland: plantaardige ontwikkelingshulp is 5 tot 10 keer efficiënter dan dierlijke
Wereldwijd zijn er bijna 800 miljoen mensen die onvoldoende voedsel hebben. Dit staat in schril contrast met de toenemende vleesconsumptie in de Westerse wereld. Voor elke kilo vlees wordt gemiddeld 7 kilo plantaardig voedsel (zoals graan, mais of soja) gebruikt. Dit is vaak eten dat direct door de mens gegeten had kunnen worden.
De veehouderij is een loeigrote klimaatopwarmer. Stichting Plenty Food Nederland ondersteunt daarom geen projecten met dieren, maar zet in op plantaardige projecten. Duurzaamheid en balans zijn belangrijk. Tijdens de voedselproductie dient het natuurlijk evenwicht te worden bewaakt: de leefomgeving als geheel en in het bijzonder de landbouw.
 

   
Plenty Fruit for Haïti
Plenty Fruit For Haïti is een van de projecten van Stichting Plenty Food Nederland, en heeft als doel plantaardige voedselzekerheid en rampenbestendigheid te verbeteren voor gemarginaliseerde gemeenschappen in Zuidoost-Haïti, door duurzame ecosysteemtransformatie van aangetaste gebieden. Het doel is 2000 fruitbomen te planten, uitgevoerd door plaatselijke partner Sadhana Forest, sinds april 2010 werkzaam in Zuidoost-Haïti. Sadhana Forest Haïti is een internationale, plantaardige vrijwilligersgemeenschap die zich onder andere inzet voor de herinvoering van een voedselbos in Haïti met behulp van inheemse, droogtebestendige bomen. Hierbij maken zij gebruik van Permacultuur.

Het project Plenty Fruit for Haïti is gericht op gezinnen van wie de huizen in dorpen rond het trainingscentrum van Sadhana Forest Haïti liggen. Hierdoor kan Sadhana de voortgang van deze specifieke groep huishoudens en de bomen die voor dit project zijn gedoneerd duidelijk definiëren en bewaken. Ook geeft Sadhana trainingen over het planten en verzorgen van bomen.
 


Een fruitboom met certificaat op jouw naam!
Vegalove staat voor een wereld vol groen met eerlijke verdeling van bronnen, en vredelievendheid jegens mens en dier. Daarom ondersteunen wij graag het project van Stichting Plenty Food Nederland.
Neem jij een Green 4 maanden- of jaarmembership op Vegalove? Dan doneren wij namens jou een fruitboom aan Haïti ter waarde van €5,-. Je ontvangt hiervan een certificaat op jouw naam. We vragen je eerst welke naam erop moet komen, omdat wij alleen jouw profielnaam kennen. Bovendien wil je het certificaat misschien wel aan iemand cadeau geven!
Het streven is om je het certificaat binnen twee weken toe te sturen via e-mail.

 

Website van Stichting Plenty Food Nederland: plentyfood.nl