“Mijn naam is Jetske en ik ben praktisch mijn hele leven single. Relaties ging ik nooit echt aan uit angst dat het gras toch ergens groener is. Maar nu ik dichter bij de 30 kom wil ik me steeds liever binden. Ik ben klaar met het single leven en kijk uit naar het burgerlijke huisje, boompje, beestje. Er is alleen 1 probleem… Ik ben vegan.”


Zo luidt het intro van mijn docuserie waarin ik op zoek ga naar de liefde. Dankzij de verschillende verhalen en ervaringen kom ik steeds beter bij het antwoord op mijn vraag: ‘Is veganisme een belemmering of een verrijking in de liefde?’


De zeurende vegan

Dat is hoe ik mijzelf zag toen ik in 2017 vegan besloot te worden. ‘Dan maar een zeurmuts,’ dacht ik. En dat is dan ook hoe ik mijzelf bestempelde, ookal deed ik nog zo mijn best om dat niet te zijn. Maar ja, hoe verwacht je van een ander dat deze jou gaat zien, als jij jezelf als een zeur of een lastpak ziet. En dat was dan ook wat ik in het begin aantrok: mannen die het ingewikkeld vinden dat ik vegan ben en daardoor niet met me op date wilden of al zeer snel afknapten.


Ik ben veel meer dan alleen vegan!

Inmiddels ben ik gestopt met swipen en heb ik alle datingapps van mijn mobiel verwijderd. Het enige online datingprofiel dat ik nog heb is op Vegalove, omdat daar niet elke dag nieuwe berichten op komen, en dat maakt het overzichtelijk.
Verder ben ik offline lekker actief bezig met het ontmoeten van nieuwe mensen! Ik heb de focus nu niet meer op het swipen gelegd, maar op het contact maken met mensen. Ik ben namelijk veel meer dan alleen vegan. Ik ben iemand die van toneelspelen, krachttraining en sporten houdt, graag haar eigen kleren naait, bij het uitgaan altijd wil dansen en af en toe lekker gek is. En ja, ik eet vegan en let erop waar mijn spullen vandaan komen.


Docuserie

Inmiddels zijn al 3 video’s online gekomen van mijn zoektocht naar de liefde. Dankzij deze video’s heb ik ontzettend veel over mezelf en de liefde geleerd. Het was letterlijk een spiegel die ik voor kreeg. Ik ben meer van mezelf gaan houden en zie de ideale partner ook niet als het ‘eindstation’ van het leven. Het zal leuk zijn als ik de ware tegen kom, maar ik ben ook ontzettend tevreden met wie ik nu ben en hoe mijn leven nu is, en dat is het allerbelangrijkste!

De docuserie kun je volgen op mijn Youtube-kanaal.


Liefs,

Jetske

 


Alléén vandaag, en morgen (11-11: Singles Day!) 111 gratis dagen Green membership! Schrijf je in!
Terug naar Blog (overzicht)